Uitgelicht: de verplichte vraag

Eén van onze favoriete functies binnen het TimeKing-systeem is de verplichte vraag. Met deze optie krijgen de collega’s op kantoor direct alle info binnen en hoeft de administratie geen extra telefoontjes te plegen. Hoe je het precies gebruikt en toepast binnen jouw bedrijf? Lees snel verder!

Het begint allemaal bij de planning. Zij koppelt de verplichte vraag aan een werkbon, zodat de medewerkers hun werkzaamheden makkelijk en snel kunnen specificeren. En niet geheel onbelangrijk… er wordt niets vergeten! Welke vraag er wordt gesteld, bepaalt de planning helemaal zelf. Meestal gaat het over bepaalde materialen en hulpmiddelen die wel of niet zijn gebruikt. Of dat de gebruikte artikelen van de klant of van het (loon)bedrijf zelf zijn. Alles om de uiteindelijke werkbon zo compleet mogelijk te maken.

Verplicht is ook echt verplicht

Stel, een medewerker heeft de klus afgerond en begint met het invullen van de werkbon. Dan kan hij de bon niet bevestigen zolang er nog een verplichte vraag openstaat. Best logisch natuurlijk ;-). En wist je dat je meerdere vervolgvragen achter elkaar kunt stellen? Zo wordt alles tot in de puntjes verwerkt. Scheelt weer een onnodig telefoontje van de administratie. 

Voorbeelden

Maar wat kun je dan allemaal vragen aan je medewerkers? Bij graszaaien is het bijvoorbeeld handig om te weten of het graszaad van de boer is óf van jullie zelf. In het laatste geval moet de medewerker beantwoorden welk graszaad is gebruikt en de hoeveelheid ervan. En is het inkuiltijd? Vraag je medewerkers dan zeker of ze bepaalde toevoegmiddelen gebruikten. Hij of zij kan kiezen uit een paar opties: “ja, van ons”, “ja, van de boer” of “nee”. Wanneer er een eigen toevoegmiddel is gebruikt kan de medewerker invoeren om welk toevoegmiddel het gaat en om hoeveel.

Wat levert het op?

Natuurlijk scheelt zo’n verplichte vraag allereerst veel tijd. Tijd van de medewerkers, maar ook naderhand bij de administratie. Bonnen worden sneller ingevoerd en sneller verwerkt. Daarnaast weet je in de backend precies hoeveel er van elk soort artikelen is gebruikt. Dat helpt bij het op peil houden van de voorraad en het balansen aan het einde van het jaar. Ons systeem berekend namelijk alles door. 

Voor jou

Wij zijn ervan overtuigd dat ons systeem én de verplichte vraag ook kunnen bijdragen in jouw bedrijf. Benieuwd hoe? Neem contact met ons op!