De vijf voordelen van digitalisering

De digitalisering van onze samenleving gebeurt in een rap tempo. We zijn altijd en overal bereikbaar. En we lezen het nieuws tegenwoordig liever via apps dan in de krant. Daarnaast worden ook de bedrijfsprocessen op grote schaal gedigitaliseerd. Ben je nog niet helemaal zeker van de positieve gevolgen die het heeft voor jouw loon-, grondverzet-, of transportbedrijf? Wij zetten 5 zakelijke voordelen van digitalisering voor je op een rijtje!

1. Supersnel uren schrijven

Je pakt een pen en een post-it-papiertje en je begint te schrijven. De klant, werkzaamheden, tijd en locatie. Na een paar minuten staat alles erop. Je legt hem in je auto met de gedachte dat je het briefje na je dienst inlevert. 's Avonds kom je thuis en... Vergeten het briefje in te leveren. In de huidige digitale tijd is dat allemaal verleden tijd. Na het werk scroll je gewoon even in het systeem met klanten en werkzaamheden. Je voert de tijd en locatie in en klaar is kees.

2. Alle info bij elkaar

Heeft een klant specifieke wensen? Dan geeft de planning dit aan de jongens door. "Niet vergeten!" In de praktijk blijkt dat zulke dingen er nog weleens bij inschieten. Met een digitaal systeem maakt de planner online de bonnen klaar en wijst deze toe aan de medewerkers. De specifieke wensen van de klant voegt de planner meteen bij de bon. De medewerkers checken tijdens het werk of ze niet iets vergeten en zo wordt al het werk tot in de puntjes uitgevoerd.

3. Eenvoudige weergave

Administratie met bonnen; ook zo'n crime! Met digitalisering is dat gelukkig verleden tijd. Alle bonnen komen binnen in één systeem. Vanuit daar controleer je alles supersnel. Je kunt zelf bepalen wat je in het eerste beeld wilt zien. Ook kun je filteren op klant, medewerker, periode of de status van de bonnen. Dit zorgt ervoor dat je heel makkelijk het bonnen-overzicht kunt veranderen. Alle voorkeuren stel je simpelweg zelf samen.

4. Sneller factureren

Veel bedrijven vinden factureren best een leuke bezigheid. Toch blijft het een tijdrovende klus. Helemaal als je de facturen zelf opmaakt in Word of Excel. Handiger is het om gebruik te maken van een geautomatiseerd boekhoudsysteem. Zo heb je de bonnen sneller terug, kun je op klant filteren en kun je dus direct alles van deze klant factureren.

5. Meten is weten

Wanneer je een groot deel van je administratie op papier of handmatig doet, geeft dat weinig inzichten. Met een digitaal systeem kun je achteraf ook rapporten uit werkbonnen halen. Je kunt bijvoorbeeld de inkoop van het graszaad of toevoegmiddelen vergelijken met de hoeveelheid die de medewerkers hebben ingevoerd. Of hoeveel uren reparatie een bepaalde trekker of kraan heeft gehad. Zo kun je zien hoe rendabel je machines zijn!

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van digitalisering voor je bedrijf. En wij van TimeKing kunnen daarin een rol spelen! Benieuwd welke? We leggen het je graag uit!